By delaÓ Jimdo Expert
  • Necessites fer un (Parèntesi)?

    ¿Necesitas hacer un (Paréntesis)?

  • Et trobes en un moment difícil i necessites parar-te?

    ¿Te encuentras en un momento difícil y necesitas pararte?

  • El teu centre de teràpies individuals, d’adults, infantils, de parella i familiars a Sant Andreu

    Tu centro de terapias individuales, adultos, infantiles, parejas y familiares en Sant Andreu

mar

07

mar

2023

Programa per a la reducció de l'estrés i l'ansietat. Programa MBSR.

 

 

Molts estudis científics parlen de que la major part del temps en les activitats que fem en la vida quotidiana estem en pilot automàtic. Tenim una sèrie de rutines que fem cada dia i això fa que les fem de forma automàtica, sense parar-hi atenció.

Et faré una sèrie de preguntes i a veure quines són les teves respostes.:

- De vegades, et cal tornar a comprovar si has tancat correctament la porta de casa o del cotxe?

- Pot ser que, en algun moment, facis alguna tasca en l´entorn professional o en l'entorn personal i no estiguis segur/a de si l'has fet correctament o de si t'has oblidat algun pas en concret?.

 

Si has respòs que sí a alguna de les preguntes, no et preocupis. Et passa el que a la majoria de les persones.

 

Leer más

jue

02

mar

2023

Taller d'habilitats socials infantil

 

Notícia bomba!

Obrim taller d’habilitats socials per a nens i nenes de 6 a 10 anys. Si voleu saber-ne més, aquí, a sota, us detallem tota la informació. 

Leer más

lun

12

dic

2022

Per si no vas poder venir... t'enviem la xerrada!

Més nutrients i menys antiinflamatoris

Leer más

dom

13

nov

2022

Més de 100 persones ens acompanyen en la inauguració del nou centre de (Parèntesi) espais psicoterapèutics

Ahir dissabte 12 de novembre més de 100 persones vau assistir a les portes obertes del nou centre de Parèntesi 

Us agraïm de tot cor que ens hagueu acompanyat en un moment tant especial, i volem agraïr també a totes les persones que ens heu acompanyat al llarg dels 11 anys que portem a Sant Andreu (Barcelona). Vam iniciar la nostra activitat en col·laboració amb Shambala l'any 2011, amb un únic despatx per a teràpia amb adults, parelles i familes. L'any 2013 vam traslladar-nos al carrer Ajuntament, on vam incorporar un despatx de psicologia infantil, i el novembre de 2016 vam tornar al carrer Gran de Sant Andreu incorporant un tercer despatx.

A partir d'ara ens trobareu al carrer Rubén Darío 32-34 08030 Barcelona

 

Gràcies per fer-nos créixer.

 

Leer más 0 comentarios

jue

18

feb

2021

Ser adolescente en tiempos de pandemia

 

 

Mediante este artículo quiero dar voz a algunas de las chicas y chicos con los que trabajo y trabajaré, desde que empezó la pandemia. Chicos y chicas a los que el dichoso Covid-19 ha truncado planes y expectativas, y desde hace unos meses viven tras la soledad de sus pantallas, tanto para estudiar como para relacionarse.

Se les ha señalado como grandes responsables de la propagación, sin tener en cuenta cómo se están sintiendo ellos. Si convivís con alguno sabéis a que me refiero. A veces parece que desde nuestra posición de “adultos responsables” se nos olvida rápido todo lo que nos removía por dentro en esa época. ¿En serio necesitamos señalarles como culpables en todo esto? 

Leer más

sáb

12

sep

2020

Guia d'acompanyament emocional infantil en l'inici escolar Covid-19

 

 

Avui compartim amb vosaltres una guia per a poder acompanyar els infants petits en el procés d'entrada a l'escola amb la Covid-19.

La guia ha estat feta per la nostra psicòloga Maria Rosa Mirada, en el marc del Grup de Treball Covid 19 de l'Escola 30 Passos.

 

Leer más 0 comentarios

mié

09

oct

2019

Trucos para aprender a poner límites desde el respeto

establecer límites preservando la relación con los hijos

Leer más 2 comentarios

vie

26

oct

2018

Carta a mi querido futuro paciente

Querido futuro paciente:

Leer más 1 comentarios

mié

13

dic

2017

Parèntesi a TV3: l'Art de sobreviure al sopar de Nadal

El passat dimarts 12 de desembre (Parèntesi) va participar en el programa Tarda Oberta de TV3.

En la breu intervenció realitzada, vam poder gaudir d'un ambient distès, de la companyia de l'equip del programa i de les germanes Lara, unes bessones d'una família molt unida que té una actitud molt positiva de cara a mantenir les relacions familiars molt vives i deixar de banda els conflictes irresolubles.

Us convidem a fer un cop d'ull al nostre pas pel programa! 

Leer más

lun

03

abr

2017

Què fer per a ajudar a millorar l’autoestima dels nostres fills?

By Mariaecastellanos (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

 

Potenciar l'autoestima dels nostres fills és una tasca important ja que això farà que puguin afrontar els reptes futurs i gestionar problemes i situacions complicades sense que això els faci sentir malament, sinó amb motivació per superar-les.

 

El fet de tenir una bona autoestima i sentir-se segur d'un mateix farà que se sentin capaços de fer front als conflictes com a reptes, no com un problema. 

Leer más 0 comentarios

mar

14

feb

2017

Aprende a resolver tus conflictos de pareja

En el amor, como en todas las relaciones humanas suceden conflictos de pareja de manera habitual, dándose cuando hay dos puntos de vista distintos. Un conflicto no es nada más que esto, un punto en el que de base, no hay acuerdo y una vez superado, encontramos una mejora a nivel personal y de pareja.

Delante de una situación así, a grandes rasgos, podemos encontrar distintos estilos en el afrontamiento de conflictos en función de la pareja. Cada estilo de afrontamiento obedece a una serie de habilidades aprendidas, pudiendo cambiarse siempre que haya la intención de mejorar, aprendiendo nuevas habilidades como las que vamos a comentar.

 

Leer más 0 comentarios

lun

30

ene

2017

Com ajudar als nostres fills quan tenen dificultats de relació?

habilitats socials en grup
thegoldguys.blogspot.com/

 

Les habilitats socials ens permeten expressar els sentiments, opinions i necessitats, el què ens ajuda a estar a gust amb nosaltres mateixos i amb els altres. L’adolescència és una etapa on es comença a crear la identitat d’un mateix i a establir les relacions amb els altres. Les habilitats socials són necessàries per tenir unes relacions satisfactòries i sentir-nos integrats dins el nostre entorn.

Leer más 0 comentarios

lun

16

ene

2017

Trucs per rebaixar l'excès de perfeccionisme

 

 

Per moltes persones el perfeccionisme és un punt fort, pensen que és una bona qualitat i creuen que la perfecció els portarà el benestar i la felicitat.

 

 

Leer más 0 comentarios

vie

20

may

2016

Aprèn a gestionar millor el teu temps: urgent i important

Actualment la societat sobrevalora la immediatesa i la rapidesa, oferint milers d’opcions entre les que triar, provocant que portem les nostres vides a un ritme accelerat.

 

La percepció de no tenir temps suficient per “tot el que s’ha de fer” és una de les causes més freqüents d’estrès i es produeix per l’alt nivell d’autoexigència i perfeccionisme.

Leer más 0 comentarios

jue

28

abr

2016

Claus per superar una infidelitat

La infidelitat genera una ferida molt profunda en la relació de parella provocant un gran patiment als dos membres. Algunes parelles superen la prova i surten enfortides, altres, en canvi, acaben trencant la relació amb el dolor que aquest procés suposa.

Leer más 0 comentarios

vie

25

dic

2015

La Regla dels 4 regals: Com triar els regals de Nadal pels nostres infants

A continuació us donem unes quantes reflexions i consells a tenir en compte per tal de triar els regals de Nadal pels més petits des del punt de vista dels professionals de la psicologia. 

Leer más 0 comentarios

lun

02

nov

2015

Les 5 tecles a tocar per despertar la intel·ligència emocional dels teus fills

Què puc fer com a pare/mare per fomentar la intel·ligència emocional dels meus fills? En aquesta sèrie d’articles trobaràs unes pautes simples i senzilles per poder aplicar fàcilment en el marc del transcurs diari familiar. 

Leer más 0 comentarios

mié

02

sep

2015

Claves para una relación de pareja equilibrada

 

¿Sientes que no se valora lo que haces por tu pareja? ¿Tu pareja se enfada sin motivo aparente en un estallido que se lleva todo por delante?

 

EL CUIDADO DEL OTRO EN LAS RELACIONES

 

Quizás no encuentres estas claves en ningún libro, pero tras varios años haciendo terapias de pareja, he llegado a la conclusión que siguiendo estas pautas generales, muchas parejas pueden llegar a superar con éxito sus diferencias.

  

Uno de los pilares de las relaciones de pareja suele ser el cuidado del otro, y podríamos decir que se sobreentiende como uno de los principales indicadores del amor en la relación. 

Leer más 1 comentarios

dom

07

dic

2014

¿Cómo decirle a nuestro hijo/a que irá al psicólogo?

La hora de comunicarle a nuestros hijos/as que hemos decidido que deben acudir al psicólogo suele ser un momento difícil, y ante el cuál muchos padres y madres no saben cómo actuar. En este artículo os damos unas pequeñas claves a tener en cuenta para ese momento.

Leer más 0 comentarios

dom

07

dic

2014

Com dir al nostre fill/a que anirà al psicòleg?

L'hora de comunicar als nostres fills i filles que hem decidit que han d'acudir al psicòleg sol ésser un moment difícil, i davant del qual molts pares i mares no saben com actuar. En aquest article us donem unes petites claus per tenir en compte de cara a aquest moment.

Leer más 0 comentarios

lun

24

nov

2014

6 claves para detectar el maltrato

A continuación te dejamos una serie de claves para que puedas identificar si tú, o alguien de tu alrededor sufre maltrato. La violencia de género es el maltrato más generalizado, porque tiene unas bases de tipo social muy arraigadas, y esto provoca que se acepte y se perpetúe. Todos los puntos que describimos a continuación se producen en la violencia de género pero también pueden darse en otros tipos de maltrato o en relaciones abusivas.

Leer más 0 comentarios

dom

16

nov

2014

Quan he d'anar al logopeda?

Molta gent es pregunta quin és el paper exacte dels logopedes, ja que s’acostuma a simplificar la seva actuació a l’ensenyança de la /rr/ o alguns sons concrets.Un logopeda és un professional que treballa tant amb infants, adolescents com adults.

Els professionals de la logopèdia no només ensenyen a parlar, també ensenyen a comunicar-nos, tracten problemes de veu, ajuden a la rehabilitció de persones que han patit un ictus i no poden comunicar-se bé, a les persones amb problemes amb la deglució dels aliments, etc.En el cas dels infants, hi ha una gran diversitat de problemes de llenguatge, parla i comunicació.Aquests son alguns dels signes d'alerta que poden donar-vos pistes de si és recomanable que el vostre fill/a acudeixi al logopeda.


Leer más 0 comentarios

mar

28

oct

2014

Què és la musicoteràpia?

La musicoteràpia és una disciplina lligada al camp de la salut que utilitza el medi de la música i activitats musicals per tractar necessitats físiques, psicològiques, cognitives i socials. Per la seva vessant musical està agrupada dins de la denominació d’arts creatives-teràpia, i el seu efecte terapèutic es basa en com es pot usar la música per provocar canvis en les persones que l’escolten o l’executen.

 


Leer más 0 comentarios

sáb

26

jul

2014

¿Enfadado/a con tu pareja? Comprueba tu nivel de azúcar

 

Un artículo de opinión sobre este controvertido estudio.
Que un estómago vacío aumenta los niveles de irritabilidad forma parte del saber popular. Un psicólogo de la Universidad de Ohio afirma mediante un estudio que las personas con bajos niveles de azúcar tienen una mayor predisposición a enfadarse con su pareja. 

Leer más 0 comentarios

dom

15

jun

2014

¿Qué es el PROMPT?

Canvia a català

 

PROMPT (Puntos para la Reestructuración de Objetivos Fonéticos Musculares y Orales), es una técnica de trabajo en logopedia, con su filosofía, metodología e investigación, que se desarrolló a partir de los años 80 en los Estados Unidos, por Deborah Hayden. El PROMPT está entrando de manera insidiosa pero con fuerza en nuestro país, actualmente, son pocos los terapeutas que lo utilizan, pero su eficacia hace prever que pronto aumentará el número.

 

Leer más 11 comentarios

dom

15

jun

2014

Què és el PROMPT?

Cambia a castellano

 

PROMPT (Punts per la Reestructuració d’Objectius Fonètics Musculars i Orals), és una tècnica de treball en logopèdia, amb la seva filosofia, metodologia i investigació, que es va desenvolupar a partir dels anys 80 als Estats Units, per Deborah Hayden. El PROMPT  està entrant de manera insidiosa però amb força al nostre país, actualment, són pocs els terapeutes que l'utilitzen, però la seva eficàcia fa preveure que aviat n’augmentarà el nombre.

Leer más 0 comentarios

jue

01

may

2014

¿Cómo vencer la parálisis? Algunos trucos para activarte

jbarcena
jbarcena

 Canvia a Català

¿Y si me equivoco? Ya querría hacerlo, pero, ¿y si después me sale mal?

Yo sé que lo que a mí me gustaría es esto… Yo sé que necesito esto… Pero hay algo que me lo impide.

 

Leer más 0 comentarios

jue

01

may

2014

Com vèncer la paràlisi? Alguns trucs per activar-te

jbarcena
jbarcena

Cambia a castellano

I si m’equivoco? Ja voldria fer-ho, però, i si després em surt malament?

Jo sé que el què a mi m’agradaria és això… Jo sé que necessito això… Però hi ha alguna cosa que m’ho impedeix.

 

Leer más 0 comentarios

dom

13

abr

2014

¿Qué hacer cuando los niños tienen pesadillas?

Sven-Kåre Evenseth
Sven-Kåre Evenseth

Es común que estos dos conceptos se mezclen y se lleguen a confundir. Los dos son alteraciones del sueño, concretamente del grupo de las Parasomnias, y aunque tienen algunas características similares a continuación veremos cuáles son las principales diferencias.

Leer más 1 comentarios

dom

13

abr

2014

Què fer quan els nens tenen malsons?

Sven-Kåre Evenseth
Sven-Kåre Evenseth

És comú que aquests dos conceptes es barregin i s’arribin a confondre. Tots dos son alteracions del son, concretament del grup de les Parasòmnies, i encara que tenen alguns trets similars tot seguit veurem quines son les principals diferències.

 

Leer más 0 comentarios

lun

24

feb

2014

Exercici 21: Final

Aquí acaba la serie d'exercicis.

Enhorabona, has arribat fins al final! (i si no és així, pots continuar ara amb la resta d'exercicis, i deixar aquest per l'ultim dia, no passa res, els trobaràs tots al blog

 

Fes un repàs a tots els exercicis que has practicat aquests dies. Pots entrar a cada un dels exercicis per recordar-lo si no n'has pres nota.

Què has après? Ha canviat alguna cosa? Notes quelcom diferent? Apunta en un paper totes les millores, allò que t'ha costat més i allò que t'ha costat menys, i tot allò que t'emportes. Guarda-ho per si algun dia necessites recordar-ho.

 

Amb els 21 dies has creat l'hàbit de tenir una actitud positiva. Si t'han agradat, pots incloure els que vulguis a la teva dieta diaria, ara son teus. A partir d'ara, sempre que vulguis, fes un Parèntesi i somriu :)

 

Leer más 0 comentarios

dom

23

feb

2014

Exercici 20: Gràcies

Pensa en algú amb qui et sents agraït/da per algun motiu, i no li has dit mai. Contacta-hi per donar les gràcies, pot ser per escrit, per telèfon, o en persona. Millor si utilitzes les tres maneres!

Leer más 0 comentarios

sáb

22

feb

2014

Exercici 19: Viu la vida

Agafa un full de paper en blanc, i escriu els 12 mesos de l'any.

Tanca els ulls i imagina que només et queda un any de vida. Apunta totes les coses que t'agradaria fer, mes a mes, en forma de llista. Pren-te el teu temps, avui l'exercici potser durarà més de 5 minuts.

Una vegada tinguis l'any omplert, llegeix tot el que has escrit amb calma.

Et falta alguna cosa?

 

Leer más 0 comentarios

vie

21

feb

2014

Exercici 18: Desencalla't!

Tria un tema que tinguis encallat des de fa temps.

 

Redueix el teu nivell d'exigència o fes una acció petita que signifiqui desencallar-lo i avançar una mica.

Leer más 2 comentarios

jue

20

feb

2014

Exercici 17: Fes sentir especial a...

La il·lusió està al darrere de les ganes de viure: fomentem la il·lusió. Busca la manera de, a través d'una o vàries accions teves, fer sentir especial a algú avui.

 

Com t'ha fet sentir a tu fer-ho?

Leer más 0 comentarios

mié

19

feb

2014

Exercici 16: Celebra tot el què puguis!

Inventa/escull un motiu. Tria algú especial. Truca a aquest algú avui mateix. Fixeu una data entre els propers 15 dies i celebre-ho. Pots aprofitar per ajuntar tantes persones especials com vulguis!

 

Leer más 0 comentarios

mar

18

feb

2014

Exercici 15: Les 10 coses positives

Avui toca pujar el nivell. Avui, al final del dia, apuntaràs les 10 coses positives que t'han passat, i per les que vols donar gràcies.

 

Leer más 0 comentarios

lun

17

feb

2014

Exercici 14: Mira't al mirall i..

Posa't davant el mirall, amb l'esquena recta, la barbeta lleugerament amunt, apretant ben fort els punys i amb els braços flexionats (a mode de celebració). Pensa en tot el que ets capaç de fer avui. Recomanació: acompanya-ho amb una cançó animada que t'encanti.

 

Leer más 0 comentarios

dom

16

feb

2014

Exercici 13: Les crítiques també en positiu

Per cada crítica que facis en negatiu, obliga't a fer-ne una de positiva

 

Leer más 0 comentarios

sáb

15

feb

2014

Exercici 12: Saps qui et suma?

Fes un cercle, i posa-hi el teu nom, fes un cercle amb el símbol positiu, i el nom de persones que et sumen, fes un cercle amb símbol negatiu, observa quines persones et resten. Observa quant de temps dediques a cada cercle, dóna positiu? Si no és així, actua!

 

Leer más 2 comentarios

vie

14

feb

2014

Exercici 11: Què et fa sentir viu?

Fes un llistat amb 15 coses que et fan sentir bé. Procura incloure coses senzilles (fer una tapa, escoltar música, quedar amb algú, fer una excursió...).

 

Inclou almenys una d'aquestes coses a la setmana, i si t'atreveixes, una cada dia.

Leer más 0 comentarios

jue

13

feb

2014

Exercici 10: Repartint somriures

Et consideres una persona que inspira bones vibracions?

 

Posa't a prova de fins on pots arribar si t'ho proposes de veritat: fixa prèviament un número, i prova d'arrencar aquest nombre de somriures avui (preferiblement sense repetir persona).

 

Quants n'ets capaç d'arrencar?

 

Si estàs orgullos/a del resultat, comparteix la teva fita!

Leer más 0 comentarios

mié

12

feb

2014

Exercici 9: les 5 coses positives del dia

Repassa mentalment el teu dia, troba 5 coses  positives que agraeixes d'avui. Apunta-les en un paper, i llegeix-les de nou demà al matí quan et despertis.

Leer más 0 comentarios

mar

11

feb

2014

Exercici 8: Dia perfecte 2

El dia perfecte 2: Ahir et vam demanar que dissenyéssis el teu dia ideal. (Si no vas fer l'exercici, fes-lo ara).

Avui només et demanem que li posis data.

 

Procura que sigui abans d'un any.

Leer más 0 comentarios

lun

10

feb

2014

Exercici 7: Dia perfecte 1

Dia perfecte 1:

Dissenya el teu dia perfecte: escriu en una graella horària les activitats, una a una, i hora per hora, que faries en el teu dia perfecte, des de primera hora del matí fins a última hora.

Utilitza la creativitat i pensa què t'ilusiona de veritat. Intenta incloure coses que no siguin del tot impossibles.

No et deixis res!

Leer más 0 comentarios

dom

09

feb

2014

Exercici 6: Les 20 coses genials

Fes un llistat amb 20 coses genials que tens a la teva vida (un amic fantàstic, una parella que t'aguanta, uns fills genials...). Penjala en un lloc on la vegis cada dia.

Leer más 0 comentarios

sáb

08

feb

2014

Exercici 5: Busca una solució original

Analitza quina és la teva resposta habitual a les coses que et passen. Et satisfà? Si no és així, busca 5 maneres originals i diferents al teu tarannà habitual i proba la més trencadora, a veure què passa!

 

Leer más 0 comentarios

vie

07

feb

2014

Exercici 4: Prohibit queixar-se

Ets capaç de no queixar-te en un dia sencer? És tot un repte, si l'acceptes, proposat no queixar-te en tot el dia d'avui. Si ho fas, no passa res, compta les vegades que ho fas, i demà torna-ho a probar. Ser feliç és fàcil! Ho pots aconseguir!

 

Leer más 0 comentarios

jue

06

feb

2014

Exercici 3: Somriures a discreció

Proba a somriure cada cop que et dirigeixis a algú, fins i tot als impertinents o als xucladors d'energia. Al final del dia, escriu en un full de paper com t'has sentit fent això, i què t'ha aportat.. I si et sents generòs/a, pots compartir com ha funcionat amb nosaltres!!!

Leer más 0 comentarios

mié

05

feb

2014

Exercici 2: Somriu i..

Mira't al mirall, somriu durant 30 segons, i mentre ho fas, intenta pensar alguna cosa trista.  Costa oi? Reflexiona què passaria si posessis un somriure devant de moltes activitats diàries, per rutinàries que siguin.

Leer más 0 comentarios

mar

04

feb

2014

Exercici 1: 3 coses positives

Repassa mentalment el teu dia, i troba 3 coses positives que agraeixes del del dia. Apunta-les en un paper i llegeix-lo de nou demà quan et despertis.

Leer más 0 comentarios

lun

03

feb

2014

Fes un (Parèntesi) i SOMRIU: Instruccions

Leer más 2 comentarios

sáb

01

feb

2014

Què és la Psicologia Positiva?

La psicologia positiva, provinent dels corrents humanistes,  és un enfoc que estudia aspectes com ara l'inteligència emocional, l'optimisme, la creativitat, etc. Podríem dir que si bé la psicologia clàssica tradicionalment s'ha dedicat a suprimir el malestar, la psicologia positiva proporciona eines per a la felicitat i la realització personal. A Parèntesi utilitzem l'enfoc clàssic i el positiu de manera combinada

Leer más 0 comentarios

mar

24

dic

2013

Bones Festes!

Felicitació Nadal
Leer más 0 comentarios

vie

20

sep

2013

Desencalla tus decisiones

Toma decisiones
Toma decisiones

Canvia al Català

Las decisiones, grandes o pequeñas, definen  nuestra vida. Diariamente tomamos multitud de decisiones. Si tú no decides, alguien o algo deciden por ti. Tomar decisiones te convierte en el/la protagonista de tu vida. Este artículo pretende recoger algunas fórmulas para asegurar que las decisiones que tomas, sean las que realmente quieres tomar.

 

Leer más 0 comentarios

vie

20

sep

2013

Desencalla les teves decisions

Prendre decisions

Cambia al Castellano

Les decisions, grans o petites, defineixen la nostra vida. Diàriament prenem multitud de decisions. Si tu no decideixes, algú o alguna cosa decideix per tu. Prendre decisions et converteix en el/la protagonista de la teva vida. Aquest article pretén recollir algunes fórmules per assegurar que les decisions que prens, siguin les que realment vols prendre.

Leer más 0 comentarios

dom

07

jul

2013

No digas NO, actúalo

Decir no

En consulta es muy habitual encontrarnos con personas que tienen muchas dificultades con su alrededor, relacionadas con la sensación de dar más de lo que reciben. Se trata de personas que sienten que hay gente que se aprovecha de ellas, que “quizás son demasiado buenas”, que sienten que les “toman el pelo”, que no tienen autoridad, etc.

 

Acostumbramos a decir que “la culpa” es de la persona que abusa, pero una parte de la responsabilidad recae en la persona que se siente víctima de la situación. Puede parecer sorprendente hablar de responsabilizarse, pero sí, todo el mundo juega un papel dentro de un conflicto, y cada cuál es responsable del suyo. El cambio en las relaciones humanas, es posible a veces mediante el acuerdo entre las dos partes, pero sobre todo, porque la persona que se considera oprimida, exige un cambio, y dice basta.

Por lo tanto, el cambio sólo se dará en el supuesto de que la persona aprenda a decir QUE NO y a plantarse a muchas peticiones o exigencias.

 

 

Leer más 0 comentarios

dom

07

jul

2013

No diguis no. Actúa el NO

dir no

En consulta és molt habitual trobar-nos amb persones que tenen moltes dificultats amb el seu voltant, relacionades amb la sensació de donar més del que reben. Es tracta de persones que senten que hi ha gent que se n’aprofita, que “potser són massa bones”, que senten que els “prenen el pèl”, que no tenen autoritat, etc.

 

Acostumem a dir que “la culpa” és de la persona que abusa, però una part de la responsabilitat recau en la persona que se sent víctima de la situació. Pot semblar sorprenent parlar de responsabilitzar-se, però sí, tothom juga un paper dins un conflicte, i cadascú és responsable del seu. El canvi en les relacions humanes, és possible de vegades mitjançant l’acord entre les dues parts, però sobretot, perquè la persona que es considera oprimida, exigeix un canvi, i diu prou.

Per tant, el canvi només es donarà en el cas que la persona aprengui a dir QUE NO i a plantar-se a moltes peticions o exigències.

 

Leer más 0 comentarios

vie

22

mar

2013

Normas y límites infantiles

Actualmente, y en gran parte, debido al ritmo de vida que llevamos, resulta complicado el establecer unas normas y límites con nuestros hijos. Después de un día de trabajo, al llegar a casa, lo que menos nos apetece es tener que batallar con los pequeños. Por ello, muchas veces, somos nosotros mismos los que acabamos resolviendo la situación, intentando evitar confrontaciones y discusiones. En otras ocasiones, queremos que nuestros hijos confíen en nosotros, y pasamos de ser una figura paternal a una figura que se aproxima más al de “colegas” de nuestros hijos.

Leer más 0 comentarios

vie

22

mar

2013

Normes i límits infantils

Actualment, i en gran part, degut al ritme de vida que portem, resulta complicat establir unes normes i límits amb els nostres fills. Després d’un dia de feina, a l’arribar a casa, allò que menys ens ve de gust es haver de batallar amb els més petits. Per això, moltes vegades, som nosaltres mateixos els que acabem donant resposta a la situació, intentant evitar confrontacions i discusions. En altres ocasions, volem que els nostres fills confiïn en nosaltres, i passem de ser una figura paternal a una figura que s’aproxima més al de “colegues” dels nostres fills.

Leer más 1 comentarios

sáb

17

nov

2012

Reagrupación Familiar: Algunos consejos

Consejos Reagrupación Familiar
Consejos Reagrupación Familiar

La reagrupación familiar es el proceso por el cual un padre o una madre que ha emigrado a otro país, inicia los trámites para que sus hijos/as puedan vivir de nuevo con él/ella.

 

En Parèntesi, hemos tenido la oportunidad de realizar un proyecto con padres, madres, hijos e hijas latinoamericanos que han realizado el proceso de reagrupación familiar.

 

Este artículo está dedicado a aquellas madres y aquellos padres, de procedencia latinoamericana que se estén planteando realizar la reagrupación familiar de sus hijos/as.

Leer más 0 comentarios

sáb

28

jul

2012

Plantar cara a la ansiedad

Canvia al Català 

Angustia, ansiedad, pánico…Son nombres diferentes para una misma cosa que se presenta de maneras distintas. Nuestro cuerpo, nos dice, de la manera que sabe, que hay algo que no funciona bien.

 

Puede aparecer posteriormente a una situación o una época angustiosa, justo en el momento que bajamos la guardia, puede ser que aparezca en el transcurso de esta época estresante, posiblemente estamos tirando adelante con “todo” sin darnos cuenta que necesitamos parar, que nuestro cuerpo y nuestra mente no aguantan tanta presión.

Leer más 0 comentarios

sáb

28

jul

2012

Plantar cara a l'ansietat

Angoixa

Cambia a castellano

Angoixa, ansietat, pànic… Són noms diferents per una mateixa cosa i que es presenta de maneres diverses. El nostre cos, ens diu, de la manera que sap, que hi ha alguna cosa que no funciona bé.

 

Pot aparèixer posteriorment a una situació o una època angoixant, just en el moment que abaixem la guàrdia, pot ser que aparegui en el transcurs d’aquesta època estressant, possiblement estem tirant endavant amb “tot” sense adonar-nos que necessitem parar, que el nostre cos i la nostra ment no aguanten tanta pressió.

Leer más 2 comentarios

jue

21

jun

2012

Preguntas y respuestas: segunda parte

Esta es la segunda parte del artículo de preguntas y respuestas acerca de la psicoterapia. Hemos recogido todas las preguntas recibidas al largo de este tiempo a raíz del primer artículo, y las hemos ordenado para formar la segunda parte.

 

Estamos encantados con vuestros e-mails, pero os animamos a colaborar también en el espacio de comentarios del blog para conseguir una experiencia todavía más dinámica.

Leer más 0 comentarios

sáb

14

abr

2012

Preguntas y respuestas

Cuando recibimos peticiones de ayuda psicológica, a menudo nos encontramos con personas que nos manifiestan dudas que les dificultan decidirse a empezar una terapia. En este artículo resolvemos las dudas que nos han formulado con mayor frecuencia. Os animamos a que nos ayudéis a completarlo añadiendo vuestras propias preguntas.

 

Leer más 2 comentarios

dom

04

mar

2012

Afrontar el dol

Cambia a castellano

El dol és el conjunt d'emocions i conductes alterades que tenen lloc després d'una pèrdua, per exemple: la mort d'un ser estimat, un divorci, la pèrdua d'un habitatge, del treball, un canvi de cicle vital…

 

L'habitual és que aquestes emocions apareguin immediatament després de la pèrdua, però en funció de la situació poden aparèixer abans, i fins i tot molt temps més tard. El dol és un procés natural que forma part de la nostra condició humana, en la qual ens apropem a nivell afectiu a les altres persones, animals o coses. Tots passem per períodes de dol de major o menor intensitat al llarg de la nostra vida.

 

 

L'experiència del dol és proporcional a l'afecte que hem professat per allò que hem perdut.

 

 

Leer más 3 comentarios

dom

04

mar

2012

Afrontar el duelo

Canvia a català

El duelo es el conjunto de emociones y conductas alteradas que tienen lugar después de una pérdida, por ejemplo: la muerte de un ser querido, un divorcio, la pérdida de una vivienda, del trabajo, un cambio de ciclo vital…

 

Lo habitual es que dichas emociones aparezcan inmediatamente después de la pérdida, pero en función de la situación pueden aparecer antes e incluso mucho tiempo más tarde. El duelo es un proceso natural que forma parte de nuestra condición humana, en la que nos acercamos a nivel afectivo a las otras personas, animales o cosas. Todos pasamos por períodos de duelo de mayor o menor intensidad a lo largo de nuestra vida.

 

La experiencia del duelo es proporcional al afecto que hemos profesado por aquello que hemos perdido.

 

 

Leer más 0 comentarios

mar

07

feb

2012

Introducción a la relajación

Canvia a català

En este artículo explicamos lo que son las técnicas de relajación, para qué se utilizan y cómo puedes entrenarte en la respiración abdominal, un recurso utilizado en la mayoría de técnicas de relajación, fácil de aprender, y que podrás aplicar fácilmente a tu vida diaria.

Leer más 0 comentarios

mar

07

feb

2012

Introducció a la relaxació

Cambia a castellano

En aquest article t’expliquem què son les tècniques de relaxació, per a què s’utilitzen i com pots entrenar-te en la respiració abdominal, un recurs que s’utilitza en la majoria de tècniques de relaxació, fàcil d’aprendre, i que podràs aplicar fàcilment a la teva vida diària.

Leer más 2 comentarios

vie

30

dic

2011

Guía práctica para enfocar el nuevo año: crea tus propias ilusiones

Canvia a català

 

¿Ya sabes qué te gustaría conseguir este 2012? ¿Sabes qué tienes que hacer para conseguirlo? ¿Te es fácil conseguir lo que te propones? ¿Haces caso de los propósitos de año nuevo? Para que tus ilusiones se hagan realidad, hace falta que las formules de una forma adecuada, en positivo y con el 100% de motivación para esforzarte.

 

¿Dispones de un tiempo para ti? Te invitamos a utilizar esta guía que te ayudará a transformar las ilusiones en objetivos, diferenciar los que son válidos de los que no lo son, descartar estos últimos y dibujar tu futuro en forma de plan anual.

 

Leer más 3 comentarios

vie

30

dic

2011

Guia pràctica per encarar el nou any: crea les teves pròpies il·lusions

Cambia a castellano

 

Ja saps el què t’agradaria aconseguir aquest 2012? Saps què has de fer per aconseguir-ho? T’és fàcil aconseguir el que et proposes? Fas cas dels propòsits d’any nou? Per a que les teves il·lusions es facin realitat, cal que les formulis d’una manera adequada, en positiu i amb el 100% de motivació per esforçar-t’hi.

 

Tens temps per tu?

Et convidem a utilitzar aquesta guia que t’ajudarà a transformar les il·lusions en objectius, diferenciar els objectius que són vàlids dels que no ho són, descartar aquests últims i dibuixar el teu futur en forma de pla anual.

  

Leer más 0 comentarios

lun

05

dic

2011

A tu sombra, o la primera vez que te di permiso.

 

- Qué ha hecho que una mujer como tu haya mantenido una relación con un hombre como este? ¿A qué debilidad tuya se ha dirigido esta flecha? ¿Cuál fue la primera vez que le diste permiso?

-¿Permiso?

- Sí, la primera vez que miraste a otro lado tras una conducta hacia tí que no debería ser pasada por alto.

Leer más 0 comentarios

lun

05

dic

2011

A la teva ombra, o el primer cop que et vaig donar permís

-Què ha fet que una dona com tu hagi mantingut una relació amb un home com aquest? A quina debilitat teva s’ha dirigit aquesta fletxa? Quin va ser el primer cop que li vas donar permís?

-Permís?

- Sí, el primer cop que vas passar per alt una conducta cap a tu que no hauria de ser obviada.

 

Leer más 3 comentarios

mar

07

mar

2023

Programa per a la reducció de l'estrés i l'ansietat. Programa MBSR.

 

 

Molts estudis científics parlen de que la major part del temps en les activitats que fem en la vida quotidiana estem en pilot automàtic. Tenim una sèrie de rutines que fem cada dia i això fa que les fem de forma automàtica, sense parar-hi atenció.

Et faré una sèrie de preguntes i a veure quines són les teves respostes.:

- De vegades, et cal tornar a comprovar si has tancat correctament la porta de casa o del cotxe?

- Pot ser que, en algun moment, facis alguna tasca en l´entorn professional o en l'entorn personal i no estiguis segur/a de si l'has fet correctament o de si t'has oblidat algun pas en concret?.

 

Si has respòs que sí a alguna de les preguntes, no et preocupis. Et passa el que a la majoria de les persones.

 

El significat:

 

Però, perquè em passa tot això?

No fem totes les activitats de la mateixa manera. Algunes les fem amb més atenció i d'altres les fem de forma automàtica. Com ens cal fer moltes tasques en el nostre dia a dia, està bé que algunes les fem de forma automàtica. Però cal posar consciència en quines fem automàticament i quines no. El fet és que actualment anem tan ràpid que "fem, fem i fem" sense ser conscients del nivell d´atenció i consciencia que tenim en cada moment i tasca. Tot això té molta relació amb el ritme de vida que tenim actualment. Socialment està ben vist anar “a tope!”. Fer moltes coses a la vegada. El que es coneix com a “multitasking”. Segur que tens molts moments en els que fas moltes coses a la vegada. O potser, no fas dues coses a la vegada però si que en fas una i penses en una altra.

 

També, en la societat actual, tenim moltes formes de comunicació que envaeixen el nostre espai. A l´ordinador tenim un munt d´entrades. Però en el mòbil ja és brutal: el correu electrònic, les trucades, els serveis de missatges: WhatsApp, Messenger.... Les xarxes socials: Instagram, Linkedin, Facebook... i, de ben segur, que me’n deixo moltes més. Pensa en la quantitat "d'inputs”, d'entrades que tens cada hora en un dia qualsevol. Són moltíssimes. Això fa que estiguis pendent de moltes coses a la vegada. Per si no fos prou, aquesta sobre informació té factors que ens condicionen molt:

 

 

 

 

FActors condicionants

- Primer la rapidesa en que els reps i en que potser sents que has de respondre (faig servir el verb “has” amb molta consciencia, amb una sensació d'obligatorietat.). La sensació d´ immediatesa és molt gran.

- Al tenir molta informació disponible també potser et genera la sensació d'haver de saber-ho tot. Cal que estiguis al dia en un munt de temes. Per prendre una decisió cal fer un estudi quasi del nivell d´una tesi. Inclús hi ha la sensació d’incertesa, mai no en saps prou, de que el del teu costat sempre s'informa i pren les decisions millor que tu.

- També cal tenir en compte la necessitat de connexió que generen totes les xarxes socials. El “fear of missing out” (FOMO) ja està portant a addiccions complicades. Aquesta sensació de que no es pot deixar d'estar connectats ja que si no, de ben segur que ens perdem quelcom important.

- Afegeix-li a més, que no pots compartimentar la teva vida. No pots separar la part personal de la professional. És més complicat desconnectar de la part professional i poder tenir espais d'auto cura. Tot s'entremescla.

 

una mica de comprensió de tot plegat:

Et vull explicar una cosa. La teva atenció és finita. No podem fer moltes coses a la vegada. I no es tracta de que tu no ho facis bé. Es tracta de que el nostre cervell té un espai finit per l´atenció tant en temps que podem estar centrats en fer una cosa com en el número de coses que podem fer a la vegada. Realment, si vols fer una cosa de forma atenta i conscient només en pots fer una.

 

No se si tot això et ressona. Crec, però, si hi pares atenció, ens ressona a tots. Ja que vivim en aquesta societat VICA: Volàtil, incerta, complexa i ambigua. Rapidesa, canvi, sobre informació... estan a l´ordre del dia. Sentir-te connectat amb tot això pot arribar a desconcertar-te molt de tu mateix. És molt difícil no deixar-te emportar per aquest ritme trepidant. De fet sembla que si no estàs en aquest cicle, no vals prou. Se t'emporta el món extern.

 

 

mindfulness com a solució

Et proposem re connectar amb tu mateix/a. Sortir una mica de la ment per tornar a trobar-te amb el teu cos. Tornar a percebre quines sensacions tens per a poder saber què és el que et va millor en cadascun dels moments de la teva vida. Porta la teva mirada cap a l´interior per a poder tenir espais on li donis força al verb “ser” i desconnectis el verb “fer”.

 

Mindfulness és la consciència que apareix al portar la teva atenció al moment present, sense jutjar i amb amabilitat cap a tú mateix/a (Kabat-zinn, 2017).

És aprendre a adonar-te de quin tipus de consciència necessites en cada moment a través de re percebre la teva pròpia experiència sensorial. A través de poder re aprendre que són les emocions, d´on venen i què fer amb elles. Entendre què tenen a veure les emocions amb les sensacions d'ansietat i d'estrès. Aprendre com funciona el teu cos i la teva ment. Sobretot, aprendre que tu no ets els teus pensaments.

Adonar-te de quin tipus de comunicació tens en el teu interior cap a tu mateix/a i cap els demés. Si practiques o no l´escolta activa.

I com aconseguir que el teu temps estigui dirigit per la teva brúixola interior. Pels teus valors, les teves creences, el que t'omple realment. Almenys, una bona part del dia.

Tenir espais per a nodrir-te i omplir-te d'energia cada dia. Aconseguir dirigir la teva vida des del que tú necessites i no des del que la societat promou.

 

Et convidem a que facis aquest viatge amb nosaltres. Apunta't al Programa per a la reducció de l’estrès i l'ansietat basat en el Mindfulness.

 

A través de vuit sessions de dues hores i mitja anirem construint un canvi de paradigma. Un canvi de percepció del que és la pròpia vida. Ho farem a través de dinàmiques col·lectives, lectures, jocs, espais de pràctica formal i espais de pràctica informal.

També farem un dia de recés en silenci guiat. Per a que puguis sentir l'experiència de les sensacions que es tenen al realitzar una pràctica continuada.

Intenta buscar l´espai per a poder treballar amb nosaltres tots aquests aspectes, ja que val la pena. L'últim estudi publicat sobre aquest programa compara la seva efectivitat amb un fàrmac que es dóna a persones que tenen ansietat, aconseguint resultats molt semblants (Hoge et al., 2022)

 

Val la pena aprendre totes aquestes tècniques. Anima't i pregunta'ns!