By delaÓ Jimdo Expert
  • Necessites fer un (Parèntesi)?

    ¿Necesitas hacer un (Paréntesis)?

  • Et trobes en un moment difícil i necessites parar-te?

    ¿Te encuentras en un momento difícil y necesitas pararte?

  • El teu centre de teràpies individuals, d’adults, infantils, de parella i familiars a Sant Andreu

    Tu centro de terapias individuales, adultos, infantiles, parejas y familiares en Sant Andreu

El model sistèmic

Es percep l’individu com un element dins d’un sistema o conjunt regit per certs principis i lleis, de tal manera, que quan es fa una intervenció sobre un individu aquesta està afectant de manera directa o indirecta sobre els sistemes als què pertany.

L’adopció d’una perspectiva sistèmica implica desplaçar completament l’atenció de la comprensió del símptoma a la comprensió de per què es manté un símptoma. Gregory Bateson deia “qualsevol tipus de símptoma es manté en l’àmbit de les relacions familiars en el present i, per tant, si el que es pretén es una modificació dels símptomes, hem de treballar sobre la modificació de les interaccions del present” .

 

D’aquesta manera, (Parèntesi) treballa sobre les relacions familiars i la comunicació entre els seus membres, per provocar canvis que es tradueixin en una millora qualitativa. Aquesta perspectiva és bàsica en les teràpies de parella i familiars, però també és un element bàsic en els teràpies individuals, on, a pesar de no comptar amb altres membres de la família, els tenim presents durant tot el treball.

Torna a la pàgina