By delaÓ Jimdo Expert
  • Necessites fer un (Parèntesi)?

    ¿Necesitas hacer un (Paréntesis)?

  • Et trobes en un moment difícil i necessites parar-te?

    ¿Te encuentras en un momento difícil y necesitas pararte?

  • El teu centre de teràpies individuals, d’adults, infantils, de parella i familiars a Sant Andreu

    Tu centro de terapias individuales, adultos, infantiles, parejas y familiares en Sant Andreu

Què és l'EMDR?

EMDR és un abordatge psicoterapèutic innovador validat científicament que accelera el tractament d'un ampli rang de patologies en el trastorn per estrès post-traumàtic, entre altres. Les seves sigles, en anglès, descriuen, bàsicament, l'essència del treball de la tècnica: E: Ulls (Anglès) M: Moviment D: Desensibilització R: Reprocessament.

L’estrès post-traumàtic és la patologia que es deriva de traumes molt forts que han afectat a la persona de tal manera que reexperimenta la vivència, segueix experimentant malestar físic i psicològic, i a pesar del temps passat, no ha comprovat cap millora. En ocasions, el malestar empitjora, i tot plegat, afecta considerablement a la vida de la persona.

 

El mètode descobert i desenvolupat des de 1987 per la Dra. Francine Shapiro, consisteix a usar estimulació bilateral en un protocol especial relacionat amb les situacions traumàtiques que desencadenen la desensibiliització i el conseqüent reprocessament de les mateixes, acompanyat de la desaparició de la simptomatologia.

 

És important que el client sàpiga que el l’EMDR no es tracta d’hipnosis i que un pot interrompre els moviments en qualsevol moment que ho necessiti. La Dra. Shapiro diu: "quan la informació és positivament integrada i resolta de forma adaptativa, estarà disponible per a ús en el futur. El EMDR no treu res que el client necessiti ni li dóna amnèsia " (Parnell, 1997:72).

 

Un principi bàsic de la teràpia EMDR és que la salut bàsica existeix dins de tots nosaltres; el que fa l’EMDR és remoure els bloquejos causats per imatges, creences i sensacions corporals negatius, i permetre que l'estat natural (de sanitat) de la persona emergeixi (Parnell, 1997:72). En una comunicació pública, la Dra. Shapiro va dir:"si el cos humà té la capacitat de sanar-se de les ferides físiques amb relativa rapidesa, per que no la ment?" L’EMDR és una forma d'ajudar a la ment a recuperar-se.

   (Informació extreta de la web de l’Associació EMDR a Espanya).

Torna a la pàgina