By delaÓ Jimdo Expert
  • Necessites fer un (Parèntesi)?

    ¿Necesitas hacer un (Paréntesis)?

  • Et trobes en un moment difícil i necessites parar-te?

    ¿Te encuentras en un momento difícil y necesitas pararte?

  • El teu centre de teràpies individuals, d’adults, infantils, de parella i familiars a Sant Andreu

    Tu centro de terapias individuales, adultos, infantiles, parejas y familiares en Sant Andreu

FISIOTERÀPIA I OSTEOPATIA

¿QUè SóN LA FISIOTERÀPIA I L'OSTEOPATIA?

La Fisioteràpia i l’Osteopatia són dues disciplines que es centren en buscar la salut del cos físic, tot i que amb alguns matisos entre elles.

 

La Fisioteràpia està regulada en el nostre país i, des de ja fa anys, és un estudi universitari i forma part del sistema sanitari com una especialitat per tal de tractar tot tipus de patologies de músculs, lligaments, tendons, articulacions, ossos,... i les rehabilitacions necessàries d’aquestes parts després d’una lesió o cirurgia.

 

L’Osteopatia, per contra, aquí no està regulada (o el què és el mateix, no és oficial), com sí que ho està a d’altres països com França, Anglaterra o Estats Units (per només citar-ne alguns), on no només és una carrera universitària, sinó que en alguns llocs els seus estudis s’equiparen de nivell als de medicina o, com a mínim, als de la pròpia fisioteràpia.

 

similituds y diferències DE LA FISIOTERÀPIA I L'OSTEOPATIA

La Fisioteràpia acostuma a tenir una visió més centrada en el tractament i la solució del problema que hi ha en un punt concret del cos (per exemple: tendinitis d’espatlla), mentre que l’Osteopatia té una visió més global, de conjunt, tenint en compte tot el cos de la persona i inclús altres aspectes que no serien pròpiament del cos físic (seguint amb l’exemple de la tendinitis d’espatlla, aquesta podria venir per tensions en altres parts del cos, desajustos químics, saturació o rigidesa en algun òrgan, estrès o altres problemes emocionals,...).

 

Així doncs, depenent de la situació, pot ser més interessant treballar des d’una disciplina o l’altra, o amb les dues.

Per això, jo veig indispensable la combinació de les dues visions (detall i conjunt, especialitzada i holística), per poder-me adaptar a la persona que tinc davant i oferir-li solucions adaptades a les seves necessitats, per tal de sanar la lesió o problema físic que tingui en aquell moment.

 

A part, si ho crec convenint, la meva formació multidisciplinar em permet utilitzar o recomanar altres tècniques o tractaments que poden complementar la feina feta a consulta amb la Fisioteràpia i/o la Osteopatia, i accelerar el procés de recuperació.

 

 

També ofereixo serveis de Psiconeuroimmunologia (PNIE), entre d’altres.

 

Si vols veure en què m’he format i especialitzat, mira el meu perfil a la web.