Notícia bomba!
Obrim taller d’habilitats socials per a nens i nenes de 6 a 10 anys. Si voleu saber-ne més, aquí, a sota, us detallem tota la informació.

Comencem, primer, per a què un taller d’habilitats socials?
Tots hem pogut sentir, en major o en menor mesura, com són d'importants les relacions amb els altres i també experimentar la font de benestar que aquestes relacions representen.
A més, hem d’afegir també que són de gran rellevància pel desenvolupament i bon funcionament psicològic de la persona. S’han fet estudis on s’ha pogut comprovar com la manca d’habilitats de comunicació i socials comporta un pitjor ajust al dia a dia, a més de ser un factor que contribueix a disfuncions o pertorbacions psicològiques.
I, per què poden tenir tant d’impacte les nostres habilitats socials?
Hi ha estils i estratègies de comunicació que són més adaptatius en la relació amb els altres, perquè ens permeten establir relacions d’igualtat i respecte, tenint en compte tant les nostres necessitats com les de les persones amb les que ens comuniquem. I, la millor part? Què aquests estils i estratègies de comunicació poden aprendre’s.
L’entrenament i educació en habilitats socials té un impacte positiu en múltiples àrees. Som éssers socials i la interacció amb els altres és una part més del que col·labora al nostre benestar personal.
Entrenar les habilitats socials ens permet:
- Millorar la competència social.
- Construir una bona autoestima i autoimatge.
- Reduir conductes com l’agressivitat, l’aïllament o la frustració davant les interaccions amb els altres.
- Augmentar l’eficàcia interpersonal, sentint que tenim recursos per expressar-nos.
- Millorar la qualitat de vida.
En aquest aspecte, l’entrenament en habilitats socials és una de les tècniques cognitiu-conductuals més potents de les que disposem avui en dia. Aquestes es poden definir com el conjunt d’eines que ens permet comunicar-nos amb els altres de forma eficaç i tenen uns elements comuns:
- Són recíproques i depenen de la conducta dels altres i del context on es dóna la comunicació.
- Tenen el component verbal i no verbal.
- Intervenen factors cognitius (el que pensem) i emocionals.
- Intervenen en potenciar i augmentar el reforçament per interacció social, esdevenint una font d’aprenentatge i de plaer.
Aquest conjunt d’eines engloba aprendre a:
- Iniciar i mantenir converses
- Parlar en públic
- Expressió d’amor i afecte
- Defensa dels propis drets
- Demanda de favors
- Refusar peticions
- Fer compliments
- Acceptar compliments
- Expressar opinions personals, inclòs el desacord
- Expressió justificada de molèstia o enuig
- Disculpar-se o admetre ignorància
- Petició de canvis a la conducta de l’altre
- Afrontament de les crítiques
Així doncs, per entrenar i enfortir les nostres habilitats socials amb els altres, iniciem un taller per a treballar-les en format grupal per a nens i nenes de 6 a 10 anys. L’aprenentatge es durà a terme a partir d’un programa de 10 sessions on, mitjançant diverses dinàmiques i activitats dissenyades per a l’entrenament de les habilitats socials, s’abordaran diferents components de les habilitats socials, dificultats que podem trobar i, també, la importància del context. El taller tindrà la durada d’una 1 hora, un cop cada dues setmanes, al nou centre de (Parèntesi) espais psicoterapèutics.
Si us agrada la proposta, ens trobareu a (Parèntesi) Espais Psicoterapèutics, al carrer Rubén Dario, 32-34, baixos.

Per informació i inscripcions, escriu-nos amb el formulari indicant que estàs interessat/da en el taller d'habilitats socials.